logo
Random Idézet

"Ez... ez a kor a zűrzavar kora. Nem tudjuk, miben hihetünk. És mindnyájan kutatunk valami után... Valami után, ami valahogy összefügg az emberi méltósággal. Talán nem is az orvosságot keressük, ami meggyógyítaná a világot, csak valamit... azt a valamit, ami biztosítaná az embert, hogy joga van a gyógyulást kutatni. Valami után kutatunk, ami a jósághoz és a könyörületességhez tartozik, hogy szerethessük szegény, szerencsétlen emberiséget. És nem azért, amilyenné egyszer majd lennie kell, hanem egyszerűen azért, amilyen. És mi mind, az egész világ, mind, akik ezt akarjuk, úgy össze vagyunk zavarodva. A zűrzavar kora... És én akár vissza is mehettem volna, hogy tovább harcoljak. Mert a szívem azt mondta rá, hogy igen, de az eszem meg azt mondta, hogy nem... És ma már kezdem azt hinni, hogy utolsó száz esztendőben túlságosan is az eszünkre bíztuk magunkat, és túl kevéssé a szívünkre. Annyit használtuk a logika méterrúdját, hogy közben elfelejtettük, hogy a szeretet anyaga megmérhetetlen."

Eric Knight


Random Idézet
"A kis bajoktól kellene félni, a kis szeretetlenségektől, ádáz mellőzésektől, rideg érdektelenségtől, a napi "kis" jelentéktelen, ismétlődő, mindig ugyanoda ütő vízcseppektől. A kis haláloktól. Amelyek alattomosan közelítenek meg, kivédhetetlenül kerítenek hatalmukba és fojtogatnak. (...) A kis gyilkosaid elől menekülj!"

Hankiss JánosTudományos tény: ösztönösen értelmezzük a kutyák arckifejezéseitTudományos tény ösztönösen értelmezzük a kutyák arckifejezéseit

Egyes gazdik még azt is biztosra veszik, hogy háziállataik értik, amit beszélnek nekik. Ez ugyan nem minden esetben állja meg a helyét, ám a kutatók most egy másik érdekes összefüggésre hívták fel a figyelmünket.

A felmérés során egy belga juhászkutyáról készült képeket mutattak tapasztalt kutyásoknak és a témában laikusoknak, valamint arra kérték őket, hogy értelmezzék az eb mimikáját.

Mal, a jól képzett rendőrkutya az őt ért impulzusok hatására jól felismerhető arcokat produkált, például dorgálásra szomorú, míg egy dobozból előugró bohóc láttán meglepett fejjel pózolt a kamerának.

A legtöbben a boldogság mimikáját ismerték fel, a válaszadók 88%-a helyesen tippelt Mal érzéseire a fotó alapján. Az 50 megkérdezett 70%-a találta el, mikor volt a kutyus mérges, 45%-a azt, hogy mikor ijedt meg, és érdekes, de a szomorúságot csak az emberek 37%-a ismerte fel. Mindössze 20% volt azok aránya, akik a szomorú, és még kisebb, 13% azoké, akik felismerték Mal pofiján az undort, amit egyébként egy rossz ízű gyógyszer látványa váltott ki szegényből.

A kutatás vezetője, Dr. Tina Bloom rávilágított, hogy általában azok teljesítettek jobban, akiknek semmilyen tapasztalatuk nem volt a kutyatartás terén, valószínűleg azért, mert ők kegyesebbek voltak, és nem feltételeztek haragot vagy rosszindulatot a kedves négylábúról. A tudósok ebből kifolyólag következtettek arra, hogy ez a képességünk ösztönösen fakad belőlünk, azaz, a több, mint 100.000 éves kutya-ember barátság alatt vésődött a génjeinkbe. Azt egyelőre nem tudják, más emlősök testbeszédét is képesek vagyunk-e mindenféle előképzettség nélkül ugyanilyen jól értelmezni, de további kutatások majd arra is fényt derítenek.Random Idézet

"Beleszakadhat a szíved, sőt, bele is fog, ha folyton csak adsz, és vissza sem kapod a másiktól - figyelmet, a törődést, a szeretetet. Persze, nem azt kell nézni, hogy mit kapsz cserébe, az Élet úgyis visszaadja valahol, de érdemes odafigyelned magadra. Arra, hogy vajon mikor tolod az energiát feleslegesen, és mikor van az, hogy már figyelmet sem kapsz? Csináld csak, de egyszer azon kapod majd magad, hogy szép lassan elfogysz. Adnál, de nincs miből. Mosolyognál, de nem őszinte. Olyankor kell átgondolnod: vajon kiknek adtál pillanatot? Ugyan ki volt az, aki értékelte, becsülte, mert nem kell több. (...) A kérdés csak az, hogy mikor veszed észre, hogy a másikat valójában nem is érdekled, és mikor képzeled azt ennek ellenére is, hogy ez nincs így. Mert van, amikor olyanoknak adsz energiát, akik valójában magasról tesznek rád és a mosolyaidra. Te vajon kire szánod a napjaidat, a pillanatokat? Gondold meg. Érték."

Oravecz Nóra

Random Idézet

"Van az egész... Az egész, amit, ha kettévágsz, már nem lesz teljes, nem lesz elég. Az egész azért egész, mert éppen akkora, éppen annyi, amekkorának, amennyinek lennie kell. És ha kettévágtad, és megpróbálod újra eggyé tenni, már nem sikerül, vagy nem lesz tökéletes. Nem lesz teljes, nem lesz elég. Nem jobb lesz, hanem rosszabb. De van egy kivétel. Van valami, ami attól lesz tökéletes, hogy kétfelé választották. Különös, de így van. Az egyet ketté kell választani, hogy aztán valaha, valahol újra egy lehessen. És tökéletesebb legyen, mint a kezdetkor. Több... és jobb. A két fél járja a maga útját. És az út során gazdagodik. Tapasztalatokat szerez, kincseket gyűjt, megismeri a világ csodáit. És egy napon... igen, egy napon találkozik önmagával. És megtörténik a csoda. A lélekcsoda. A sok-sok kincs eggyé lesz, és sokkal többé válik. Így a két fél az egyben már nem egy lesz, hanem annál sokkal, sokkal több. Egész."

Csitáry-Hock Tamás