Az eredeti recept szerint szükséged lesz 50 dkg bárányhúsra (de marha vagy csirke is jó lesz), sóra, borsa, és korianderre, zsemlemorzsára, hagymára és fokhagymára. A húst kockázd fel! Majd darált át (spórolhatsz az időn úgy is, ha eleve darált húst veszel)! Az alaposan ledarált húst keverd össze 10 dkg zsemlemorzsával, sóval, borssal, egy kevés korianderrel, egy fej apróra vágott hagymával és egy gerezd fokhagymával! Tedd be hűtőbe! Akár egy éjszakán át is ott tarthatod. Formázz belőle akkor pogácsákat, amelyek beleférnek egy fél literes konzervdobozba! Fektesd a hőálló fóliával kibélelt dobozba! Majd tedd vízzel félig megtöltött hőálló tálba! 150 fokon, 40-50 percig párold a gyrost sütőben. Majd konyhai fáklyával süsd pirosra az oldalát! Szeleteld úgy, ahogy a török büfékben láttad! Majd tálald pitában zöldségekkel és gyűjtsd be az elismerő bókokat! Jó étvágyat hozzá mindenkinek. :)
Csináld magad – házi gyros